Cautare

563 de rezultate pentru "subiecte titularizare teleorman2009matematica" (2.79 secunde)
Emil Boc a declarat ca in coalitie s-au facut progrese importante pe tema comasarii alegerilor si a reducerii numarului de parlamentari si a evitat sa precizeze daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe aceste subiecte.
Exista decizii anterioare ale Curtii Constitutionale care dau dreptul fara echivoc presedintelui Romaniei de a-si preciza punctele de vedere cu privire la subiecte de dezbatere publica de interes major in Romania.
Emil Boc a declarat ca in coalitie s-au facut progrese importante pe tema comasarii alegerilor si a reducerii numarului de parlamentari si a evitat sa precizeze daca guvernul isi va asuma raspunderea pe aceste subiecte.
Strategia de a directiona dezbaterea spre subiecte convenabile si de a distrage atentia de la marile probleme ale societatii a functionat pentru putere in mare parte.
De aceea este mult mai probabil ca neincrederea in Parlament, inregistrata de sondaje, reflecta faptul ca grupurile politice nu reusesc sa aduca in "arena" principalele subiecte care preocupa societatea si, daca incearca sa o faca, sunt reduse la tacere de o guvernare in esenta tehnocratica (ordonantele de urgenta, asumarea raspunderii, vot sub presiune).
Emil Boc a declarat ca in coalitie s-au facut progrese importante pe tema comasarii alegerilor si a reducerii numarului de parlamentari si a evitat sa precizeze daca guvernul isi va asuma raspunderea pe aceste subiecte.
Totusi, udemeristii au stabilit o intelegere si cu Opozitia, pe subiecte de interes comun. Astfel, ungurii au promis ca nu vor vota regionalizarea propusa de Traian Basescu si vor respinge votul prin corespondenta.
- cel de-al doilea obiectiv e participarea la consiliul europena informal de maine • In ce priveste NATO, sunt pe agenda cateva subiecte asupra carora am convenit ca vor fi discutate • Primul e legat de sistemul de aparare antiracheta si obiectivul Romaniei e ca la summitul NATO sa fie declarat capacitate interimara a NATO • Avand in vedere ca Romania a semnat si e in curs de indeplinire a tuturor angajanmentelor legale pentru inceperea instalarii sistemului la Deveslu • Un alt subiect pe care il voi discuta e legat de conceptul de smart defence • Noi avem doua aspecte de ridicat si poate de validat la acest nivel • In ceea ce priveste apararea aeriana a statelor NATO, Romania s-a angajat sa cumpere 48 de aeronave compatibile cu flota NATO • In conceptul de smart defence putem construi si altfel, respectiv mai multe state din zona sa asigure fortele necesare, inclusiv pentru interventii in afara teritoriului • Acest lucru ar degreva statele de o parte insemnata a cheltuielilor • In regiune s-ar putea discuta ca un grup de state sa isi asume fiecare un numar de aeronave • Sa spunem, in locc de 48 de avioane, sa gandim la un numar mult mai mic de avioane, daca si alte state ar intra impreuna cu noi in acest pachet, care sa garanteze securitatea aeriana a regiunii in prima instanta • Romania ar putea fi un contributor la conceptul de aparare cibernetica, avem atatia hackeri talentati care ar putea fi folositi pozitiv • Un alt subiect extrem de important este procesul de tranzitie din Afghanistan • Romania are circa 2000 de militari, misiunile contingetului romanesc au ramas aceleasi si dupa ce am marit efectivele si trebuie sa stabilim si cu aliatii si cu sistemele de comanda ale NATO un proces in care Romania sa inceapa sa-si diminueze participarea • Nu se pune problema pentru 2012, Statul major general considera ca pentru indeplinirea misiunilor din acest an efectivele asigura indeplinirea misiunilor • Avem in vedere ca incepand cu 2013 sa trecem la o reducere considerabila a contingentului pe care il avem in Afghanistan • Sa speram ca procesul de transfer al responsabilitatii catre armata afghana ne va permite sa retragem parte a efectivelor • Relatia NATO rusia va fi un subioect de discutie - Cert e ca voi pleca de la premisa ca e foarte bine sa ai in Rusia un partener in asigurarea securitatii regionale • Pe agenda se afla problematica legata de mentinerea portilor deschise pentru tarile la sud de Romania si discutarea perspectivei de avansare catre est, si ma refer in mod expres la Georgia • Doar pentru informare, in ce priveste instalarea scutului la Deveselu, va pot spune ca progresam in definitivarea aranjamentelor legale, sunt o serie de aranjamente bilaterale ce trebuiesc modificate • Al doilea obiectiv - participarea la Consiliul European Informal:
Si sunt destule subiecte a caror valoare trece de limitele ideologice ale unui partid", a subliniat Ungureanu. El a adaugat ca s-ar bucura daca formatiunile ce fac parte din USL vor fi prezente la lucrarile plenului Parlamentului in care se va da votul de investitura.
Sigur am gasi si noi cateva subiecte despre cat de bine isi fac ei treaba. De exemplu, despre domnul Ioan Oltean am putea spune ca a avut o "contributie" directa la faptul ca pe programul POSDRU, Romaniei i-au fost suspendate fondurile.
"Facem constant apel la Opozitie sa avem un dialog pe teme reale, care tin de interesul romanilor, iar pe agenda Parlamentului sunt lucruri extraordinar de importante, tratatul fiscal, toate legile care sunt in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe care il avem stabilit cu UE, legislatia electorala, sunt subiecte care ii intereseaza pe romani", a spus Anastase.
Marile subiecte de negociere ale acestei aliante sunt inchise. Luni vom nominaliza candidatii (...) la presedintia consiliilor judetene si la municipiile resedinte de judet.
Poate ca azi era cazul sa se vorbeasca si de subiecte delicate, precum cele de mai sus, si despre valul de migranti ce vine de la putere.
"Principalele subiecte pe agenda Summitului sunt adaptarea capabilitatilor Aliantei, respectiv a Posturii de aparare si descurajare a NATO, la provocarile din mediul de securitate, operatiunea aliata din Afganistan si parteneriatele cu alte state.
Cert este ca, in perioada urmatoare, sunt atatea subiecte asupra carora trebuie sa ne aplecam: legea privind cooperarea intre Guvern si Parlament in materie de afacerilor externe;
Avand in vedere ca agenda Consiliului European din 28 iunie 2012 se refera la subiecte precum situatia economica in UE, adoptarea unor masuri economice si sociale, precum si continuarea negocierilor privind viitorul cadru financiar multianual 2014 - 2020, Parlamentul Romaniei considera ca primul-ministru trebuie sa reprezinte pozitiile Romaniei la lucrarile Consiliului European din 28 iunie 2012", este textul declaratiei adoptate marti de Parlamentul Romaniei.
Avand in vedere agenda Consiliului European din 28 iunie, deja stabilita si care se refera la subiecte precum situatia economica din Uniunea Europeana, adoptarea unor masuri economice si sociale, precum si continuarea negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual 2014-2020, Guvernul Romaniei considera ca reprezentarea Romaniei la acest Consiliu European trebuie sa fie asigurata de catre Primul Ministru al Guvernului.
ROLUL PARLAMENTULUI IN DEFINIREA DIRECTIEI ROMANIEI IN CEEA CE PRIVESTE AFACERILE EUROPENE Guvernul Romaniei isi doreste si propune o reintrare treptata in ordinea constitutionala democratica si europeana, in care deciziile politice se iau prin participarea si dialogul dintre Executiv si Legislativ, printr-o implicare mai puternica a Parlamentului Romaniei, in special in subiecte care presupun o legitimitate cat mai mare.
"Incalcand flagrant acelasi principiu al separatiei si echilibrului puterilor in stat, presedintele Traian Basescu a declarat, la TVR, la momentul respectiv, ca reforma sanatatii, legea asistentei sociale si legislatia legata de justitie trebuie adoptate prin asumarea raspunderii de catre Guvern, afirmand ca Senatul s-a 'compromis de la presedinte pana la ultimul senator' amanand discutiile pe aceste subiecte", se arata in document.
In presa s-au vehiculat mai multe subiecte. In primul rand, faptul ca nu trebuia sa se judece litigiul privind cine participa din partea Romaniei la Bruxelles.
google-analytics.com